Blaarbehandeling

Ik bied blaarbehandelingen aan voor lopers van lange afstanden. Ondanks uw voorbereidingen kunt ook u een blaar lopen. Voor behandeling hiervan is er een gediplomeerd EHBW'er aanwezig. Afhankelijk van het letsel wordt de (bloed)blaar aangeprikt en/of losse huid verwijderd. Vervolgens wordt het blaargebied verder behandeld met een dunne pleister (Leukoplast) of vette watten.

Voor de tenen gebruiken we ook de afplakmethode volgens de richtlijnen van het Rode Kruis. Ook is het mogelijk om een snelle inpak-techniek voor de tenen, de zogenaamde "Friese methode" te gebruiken. Hierbij worden zuivere vette watten in een dunne laag tussen de tenen door'geweven'.

Bij allergie gebruiken we Fixomull, een dun, luchtdoorlatend materiaal, voorzien van een huidvriendelijke lijmlaag. Met dit materiaal wordt een brede dunne pleister over uw huid geplakt. Mocht u allergisch zijn voor pleisters, laat dit dan ruim vooraf weten als u uw afspraak maakt.

Plaatsen waar de huid ernstig beschadigd is kunnen worden afgeplakt met duoderm, een soort tweede huidlaag die zich bij warmte aanpast aan de vorm van uw huid.

Mocht u diabeet zijn, bloedverdunners gebruiken of een jodium-allergie hebben, meldt het aan de behandelaar, wij passen onze werkwijze hierop aan, of verwijzen u mogelijk door.

Wat kan een blaarbehandeling voor u doen?

  • Preventief afplakken voor lange wandeltochten
  • Blaren draineren
  • Blaren draineren en afplakken

Duur behandeling:

De duur van de behandeling is verschillend.

Prijs:

De prijs van de behandeling is incl. alle gebruikte materialen.

€15,-voor de eerste 15 minuten

€7,- voor ieder daaropvolgend kwartier

Tijden worden naar boven afgerond. Minimale prijs is €15,-

Voor blaarbehandeling alleen telefonisch een afspraak maken of een aanvraag via e-mail sturen.