Combi bindweefselmassage

Hoe werkt een bindweefsel massage?

Ik bied een bindweefselmassage aan in combinatie met sportmassagetechnieken. De bindweefselmassagetechnieken kunnen namelijk ook op zichzelf staand gebruikt worden om lokale verklevingen en littekens losser te krijgen waardoor onderliggende weefsels en dus ook spieren meer bewegingsvrijheid krijgen. Na het losmaken van de bindweefsellagen zijn de spieren beter toegankelijk. U kunt het vergelijken met een te strakke panty (bindweefsel) die om een been zit (spier). Wordt de panty wat opgerekt dan kunt u zich er ook beter in bewegen.

Een bindweefsel massage is van invloed op het vegetatieve deel van het zenuwstelsel, dit stelsel verzorgt de regeling van diverse functies zoals de bloedtoevoer naar spieren en organen. Werkt de bloedtoevoer naar een spier optimaal, dan zal deze ook optimaal de kans krijgen om te kunnen herstellen. Doordat ook de zenuwuiteinden omringt worden door bindweefsel krijgen ook deze een prikkel door de massage. Deze prikkel heeft niet alleen resultaat op de zenuw zelf maar werkt ook door op andere delen van het lichaam. Zo kan dit ook baat bieden bij uitstralingspijnen naar arm of been.

Wat kan men verwachten tijdens en na een bindweefselmassage behandeling?

De reacties zijn verschillend van rode huid tot vermoeidheid. Vaak wordt de massage als onprettig en soms zelfs pijnlijk ervaren, afhankelijk van de ernst van de verklevingen. Maar het resultaat van de behandeling maakt dit zeer zeker weer goed. In het begin zullen de behandelingen onprettig aan kunnen voelen, maar na een aantal behandelingen wordt het steeds aangenamer.