Hooikoortstaping

Ongeveer 20% van de mensen heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam dan heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren en dat geeft vervolgens een reeks van klachten zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige ogen of traanogen. Zelfs koortsklachten en moe voelen zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Binnen het medical taping concept is een tapetoepassing bekend die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs dat iemand klachtenvrij het seizoen kan doorkomen. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.

Indien u snel terecht wil voor hooikoortstaping dan adviseren wij u om te bellen. Doorgaans kunt u dan op dezelfde dag terecht.

Let op: hooikoortstaping kan niet icm met een massagebehandeling! Het lichaam dient vrij te zijn van olie of lotion voor een juiste hechting van de tape.

Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?
Net zoals via een bindweefselmassage invloed kan worden uitgeoefend op segmentale relaties binnen het lichaam heeft een behandeling met  ook effect op de segmentale structuren met als voordeel dat tapen een 24- uurs behandelmethode is.
De behandelmethode voor tapen bij C.O.P.D. patiënten en bij hooikoortspatiënten komen met elkaar overeen, omdat beide keren de uitwerking van de tape via de segmentale relatie van de huid waarover de tape wordt aangelegd, met de pleurae, bronchiën en longen verloopt.
Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden. C.O.P.D. patiënten geven aan dat ze over meer longinhoud beschikken en dat ze minder medicijnen gebruiken.

Wat kan medical taping voor u doen?

  • Hooikoortsklachten verminderen/opheffen